Šimtalapis pagal Cipciuką


500g. miltų
25g. mielių
125 ml pieno
2 su puse kiaušinių
1 stiklinė aguonų
500g sviesto butinai 82%
300g cukraus


Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir šaukštu drungno pieno ( tegu pakyla).
Kiaušinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakilusias mieles .
Užminkome tešlą .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tešla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro puslelės , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir padedame , kad pakiltų , virsų patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalėlis truputį pakočiojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikraščio lapo .
Visas tam skirtas sviestas išlydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atšalimo).
Ištampytas lakštas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi užtekti visiems lapams).
Imamas kitas pakilęs blynelis ant kitur pakočiojamas , suvyniojamas ant kočėlo ir pernešamas ant jau ištampyto lakšto , ant jo jis baigiamas plonai tampyti .
Vėl pilamas sviestas ir t.t.
Taip ištampomi visi gabalėliai tešlos .
Viršus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mėsmale . blenderiu ).

Nuo krašto , standžiai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neišbega nė lašo , nes kol jūs tampote kitą lakštą jis apstinksta , ant pries tai aptepto lakšto).
Perkeliate į norimą skardą , geriau jei butu su skyle. Jei nėr formos su skyle tai galima įstatyti stiklainį su vandeniu. Vandens į stiklainį reikia pilti iki pusės :)

Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .




SKANAUS 

Comments

  1. nu saunuole :) neeilinis kepinys, o kiek kantrybes reikalauja...o dar sakai su tesla nemegsti terliotis :DDD

    ReplyDelete
  2. ai uzplauke lengvai tariant :D
    kazkaip pradeda patikt terliotis :D ypac kai pavyksta kazkas :)
    nors danar kai pagalvoji tai labai tikslus tie receptai :) tai ner sunku meistrauti :) o paskui gal ir taip igusiu nebereiks nuo nieko sperintis :

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Žele torčiukas

Obuolių pyragas