Obuolių pyragas

Kaip ruduo be obuolių pyrago :)
Norisi pasidžiaugti gražiomis rudens dienomis, o man ir paskutinėmis laisvomis savaitėmis namie, todėl virtuvėj suktis valandų valandas nėra didelio noro. Ir čia į pagalbą atskuba draugė Evelina (ačiū jai labai) kuri pasidalino šiuo labai paprastu ir skaniu pyrago receptuku. Didelis pliusas, kad čia nereik nei sodos, nei kepimo miltelių, todėl net patiems mažiausiems jis yra idealus ir vaišinti galima drąsiai.

Pyragui reikės:
Obuoliukų - labai tinkami iš savo sodo
4 kiaušinių
Stiklinės miltų
Stiklinės cukraus
Šaukšto krakmolo, jei mėgstate – cinamono.

Kaip gaminti?
Obuoliukus supjaustyti skiltelėmis, nulupti odelę ir skilteles dar šiek tiek pasmulkinti. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Į baltymus įpilti pusę stiklinės cukraus ir išplakti iki standžių putų. Trynius išplakti su likusia puse stiklinės cukraus, suberti miltus, krakmolą ir gerai išmaišyti. Tuomet šią masę gerai išplakti kartu su paruošta baltymų mase.
Skardą, kurioje keps pyragas, patepti sviestu, pilti beveik visą sumaišytą tešlą. Ant jos suberti smulkintus obuoliukus, jei mėgstate, pabarstykite ant jų cinamono, o ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Skardą su pyragu pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Ar iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepęs būna gražiai parudęs.

Aš išbandžiau vieną su obuoliais ir jis iš kart dingo iš lėkštės. Todėl kitą dieną kepiau dar kartelį, o kad nesikartotų skonis paįvairinau užbėrusi šviežių aviečių, kurios deja ne visada taip greit dingsta iš lėkštės :D. 

Comments

Popular posts from this blog

Šimtalapis pagal Cipciuką

Žele torčiukas