500g. miltų 25g. mielių 125 ml pieno 2 su puse kiaušinių 1 stiklinė aguonų 500g sviesto butinai 82% 300g cukraus Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir šaukštu drungno pieno ( tegu pakyla). Kiaušinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakilusias mieles . Užminkome tešlą . Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tešla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro puslelės , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ). Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir padedame , kad pakiltų , virsų patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalėlis truputį pakočiojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikraščio lapo . Visas tam skirtas sviestas išlydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atšalimo). Ištampytas lakštas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo ...
Comments
Post a Comment