500g. miltų 25g. mielių 125 ml pieno 2 su puse kiaušinių 1 stiklinė aguonų 500g sviesto butinai 82% 300g cukraus Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir šaukštu drungno pieno ( tegu pakyla). Kiaušinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakilusias mieles . Užminkome tešlą . Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tešla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro puslelės , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ). Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir padedame , kad pakiltų , virsų patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalėlis truputį pakočiojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikraščio lapo . Visas tam skirtas sviestas išlydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atšalimo). Ištampytas lakštas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo ...
Paprasta, skanu ir svarbiausia naminis :) Reikia tik karkos ją nukaulinti ir įtrinti mėgiamais prieskoniais. Kitą kart bandysiu su morkytem viduj. Tada vyniojam i merliuką ir stipriai apsukam tvirtu siūlu ar kokia virvele. Ir verdame sūdytame vandenyje su mėgiamais prieskoniais :) as dėjau morką, svoguną ir salierų lakočius nes gumbų neturėjau. Na o išvirus reik nepamiršti paslėgti, Tam labai gerai pasitarnavo spaustukai iš vyro įrankių dėžės. Oj dar gi pamiršau, kad galima į vidų dėti liežuvį.
Reikia: 1 ir 1/4 stiklines miltų 1 kiaušinis 1 ir 1/4 stiklines kefyro 1/4 stiklinės cukraus 1 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. sodos 1/4 stiklines aliejaus druskos Pagal receptą reikia sumaišyti visus skystus produktus tarpusavyje ir visus sausus produktus tarpusavyje. Vėliau sumaišyti juos tarpusavyje ir kepti sausoje įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies. Mano pastabos: dėjau tik kepimo miltelius (2 arbatinius šaukštelius). Sumaišiau pirma sausus produktus, o po to palaipsniui supyliau skystus produktus. Pirma keptuvė buvo sudegus, nes buvau užsistačius perdidelę ugnį, reikia kepti ant silpnos ugnies ir tikrai niekas neprisvyla.
kaip grazu :) dekupazini? :) o cia pati ta burbula darai ar tik ant jo dekoruoji?
ReplyDeleteuoj cia jau paciai burbulus gamint ner salygu tik dekupazinau :)
ReplyDelete