500g. miltų 25g. mielių 125 ml pieno 2 su puse kiaušinių 1 stiklinė aguonų 500g sviesto butinai 82% 300g cukraus Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir šaukštu drungno pieno ( tegu pakyla). Kiaušinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakilusias mieles . Užminkome tešlą . Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tešla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro puslelės , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ). Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir padedame , kad pakiltų , virsų patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalėlis truputį pakočiojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikraščio lapo . Visas tam skirtas sviestas išlydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atšalimo). Ištampytas lakštas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo
Žele tortui reikės: 1 indelio sutirštinto pieno (nesaldinto!) arba galima daryti iš dviejų indelių pieno, bet tada nebedėkit jogurto. 1 citrinos sulčių pusės didelio indelio natūralaus jogurto 20 gr. želatinos 3-4 šaukštų cukraus pudros 2 pakelių skirtingų skonių žele Pirmiausiai pasiruošiam į didesnius indelius (kad apsemtų maždaug 1 cm., o supjausčius gautūsi kvadratėliai ) skirtingų skonių žele ir padedam ramiai stingti šaldytuve. Kai jau sustingsta, tada ruošiam baltąją masę. Pirma pasiruošiam želatiną. 20 gr. užpilam nedideliu kiekiu šalto vandens ir paliekam brinkti apie 30 min. Bet aš tiek nelaukiu. Kai pabrinksta, tada statom dubenėlį ant kokio puodo su verdančiu vandeniu ir maišom kol ištirpsta želatina, tik reikia žiūrėti kad neužvirtų. Viskas, su želatinos paruošimu baigta. Pilam atskirai visus ingridientus ir plakam. Paragaujam pasitaisom, pagal savo skonį, ar reik cukraus, ar dar citrinos ir pačioj pabaigoj supilam ištirpintą želatiną. Kubelius sumetam
Kaip ruduo be obuolių pyrago :) Norisi pasidžiaugti gražiomis rudens dienomis, o man ir paskutinėmis laisvomis savaitėmis namie, todėl virtuvėj suktis valandų valandas nėra didelio noro. Ir čia į pagalbą atskuba draugė Evelina (ačiū jai labai) kuri pasidalino šiuo labai paprastu ir skaniu pyrago receptuku. Didelis pliusas, kad čia nereik nei sodos, nei kepimo miltelių, todėl net patiems mažiausiems jis yra idealus ir vaišinti galima drąsiai. Pyragui reikės: Obuoliukų - labai tinkami iš savo sodo 4 kiaušinių Stiklinės miltų Stiklinės cukraus Šaukšto krakmolo, jei mėgstate – cinamono. Kaip gaminti? Obuoliukus supjaustyti skiltelėmis, nulupti odelę ir skilteles dar šiek tiek pasmulkinti. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Į baltymus įpilti pusę stiklinės cukraus ir išplakti iki standžių putų. Trynius išplakti su likusia puse stiklinės cukraus, suberti miltus, krakmolą ir gerai išmaišyti. Tuomet šią masę gerai išplakti kartu su paruošta baltymų mase. Skardą, kurioje
kaip grazu :) dekupazini? :) o cia pati ta burbula darai ar tik ant jo dekoruoji?
ReplyDeleteuoj cia jau paciai burbulus gamint ner salygu tik dekupazinau :)
ReplyDelete