500g. miltų 25g. mielių 125 ml pieno 2 su puse kiaušinių 1 stiklinė aguonų 500g sviesto butinai 82% 300g cukraus Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir šaukštu drungno pieno ( tegu pakyla). Kiaušinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakilusias mieles . Užminkome tešlą . Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tešla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro puslelės , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ). Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir padedame , kad pakiltų , virsų patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalėlis truputį pakočiojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikraščio lapo . Visas tam skirtas sviestas išlydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atšalimo). Ištampytas lakštas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo ...
Paprasta, skanu ir svarbiausia naminis :) Reikia tik karkos ją nukaulinti ir įtrinti mėgiamais prieskoniais. Kitą kart bandysiu su morkytem viduj. Tada vyniojam i merliuką ir stipriai apsukam tvirtu siūlu ar kokia virvele. Ir verdame sūdytame vandenyje su mėgiamais prieskoniais :) as dėjau morką, svoguną ir salierų lakočius nes gumbų neturėjau. Na o išvirus reik nepamiršti paslėgti, Tam labai gerai pasitarnavo spaustukai iš vyro įrankių dėžės. Oj dar gi pamiršau, kad galima į vidų dėti liežuvį.
Žele tortui reikės: 1 indelio sutirštinto pieno (nesaldinto!) arba galima daryti iš dviejų indelių pieno, bet tada nebedėkit jogurto. 1 citrinos sulčių pusės didelio indelio natūralaus jogurto 20 gr. želatinos 3-4 šaukštų cukraus pudros 2 pakelių skirtingų skonių žele Pirmiausiai pasiruošiam į didesnius indelius (kad apsemtų maždaug 1 cm., o supjausčius gautūsi kvadratėliai ) skirtingų skonių žele ir padedam ramiai stingti šaldytuve. Kai jau sustingsta, tada ruošiam baltąją masę. Pirma pasiruošiam želatiną. 20 gr. užpilam nedideliu kiekiu šalto vandens ir paliekam brinkti apie 30 min. Bet aš tiek nelaukiu. Kai pabrinksta, tada statom dubenėlį ant kokio puodo su verdančiu vandeniu ir maišom kol ištirpsta želatina, tik reikia žiūrėti kad neužvirtų. Viskas, su želatinos paruošimu baigta. Pilam atskirai visus ingridientus ir plakam. Paragaujam pasitaisom, pagal savo skonį, ar reik cukraus, ar dar citrinos ir pačioj pabaigoj supilam ištirpintą želatiną. Kubelius sume...
kaip grazu :) dekupazini? :) o cia pati ta burbula darai ar tik ant jo dekoruoji?
ReplyDeleteuoj cia jau paciai burbulus gamint ner salygu tik dekupazinau :)
ReplyDelete