Duona duonytė

Kaip gerai kai yra daug dabar rašančių blogus ar dedančius i FB foto tai suinai nemažai o vair kartais pasiseka ir gauni pvz. duonos raugo ir plius gerą receptuką.
1 diena (aš pasiruošiu šį reikalą ryte)
 8 šaukštus rupaus malimo miltų ir 2 šaukštus kmynų užpilame verdančiu vandeniu ir sumaišome, turime gauti tirštos grietinės konsistenciją. Palaukiame, kol viskas pravės ir tada dedame pusantro šaukšto druskos, pora šaukštų cukraus arba 0,5 litro medaus (aš dedu pora šaukštų cukraus ir dar medaus pora šaukštų) ir be abejo raugo. tada viską išmaišome ir dedame šiltai iki vakaro.
Vakare jau matome gerai užsiburbuliavusią masę :) Tada būtinai nepamiršti reik atsisemti tos masės kitam kartui, kad turėtumėm to raugo ir kitiems duonos gabaliukams. Savo duonytę skaninau razinomis, saulėgražų ir moliūgų sėklomis. vyras jau užsiprašė be priedų kitą kartą :D ir dedame miltų :) Pagal receptą jų reik 2 kg bet tiek niekad neišėjo suminkyti. Tai naudoju ir tuos kasdienius ir dedu ir rupaus malimo (taip skaniau gaunas). minkom minkom į vieną gražų guzą :D Ir dedame šiltai per naktį patovėti pakilti šiek tiek.
O nusemtą raugą laikome šaldytuve uždengus marlės gabalėliu iki kito kepimo. Gali stovėti iki poros savaičių.
2 diena
Ryte kepame duoną. Kepimo laikas 1-1,5 val. 200 laipsnių temperatūroje. aš stebiu vis su ilgu pagaliukų vidų nes jei ilgiau tik pakepu tai pluta labai kieta buna.
Iškepusią duoną reik dėti ant grotelių ir uždengti šlapiu rankšluoščiu, o atvėsusią laikyti maišelyje.

Comments

Popular posts from this blog

Šimtalapis pagal Cipciuką

Žele torčiukas

Obuolių pyragas