Eklerai
Eklerai
Plikyta tešla
100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles.
P. S. stiklinė - 236 ml
Plikyta tešla
100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles.
P. S. stiklinė - 236 ml
Comments
Post a Comment