Mėsos tefteliai padaže

Tefteliams:

500 gr. faršo
100 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėsos prieskonių
druskos
pipirų

Padažui:

0.5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
druska
mėgstami prieskoniai

Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!

P.S. Labai skanus patiekalas! Tefteliai labai purūs ir sultingi.

Comments

Popular posts from this blog

Šimtalapis pagal Cipciuką

Žele torčiukas

Obuolių pyragas