Tortas "Juodas miškas"
Tortas "Juodas Miskas"
Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos
Tortui reikia 2-ju biskvitu
Kremas:
450 ml. grietineles 36%
200 gr. cukraus (geriau cukraus pudros, bet tada 250 gr.)
Idaras:
200 gr. visniu, g.b. is kompoto, uzsaldytu ir pan.
Lakstu sulaistymui:
Visniu degtine, likeris, sirupas ir pan. (AS SULAISČIAU SU SIRUPU BET JI SKIEDZIAU VANDENIU NES BUTU PER SALDU )
Tarpinis sluoksnis:
200 gr. juodo sokolado
3 valg. sauks. pieno
Paruosimas:
1. Kiausinius suplakti su cukrum. Istirpinti magrarina, leisti jam siek tiek atvesti ir maisant pilti i kiausiniu mase, ideti kakavos, miltu ir gesinta soda. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku. Taip kepti du biskvitus
2.Isplakti su cukrum grietinele
3. Istirpinti sokolada su pienu ir leisti siek tiek atvesti (ŠITO SLUOKSNIO PATARIU NEDARYTI O VIETOJ JO TIESIOG TEPTI GRIETINELES KREMA)
4. Kiekviena biskvita su siulu padalinti i du biskvitus. Bus keturi sluoksniai. Kiekviena sulaistyti sirupu ar degtine.
5. I pirma biskvita deti puse kiekio vysniu, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietineles, toliau deti antra biskvita, ant jo pilti sokoladine mase, deti trecia biskvita, ant jo likusias vysnias ir grietinele, dedam paskutini biskvita. Kad tortas butu lygus, siek tiek paspausti rankomis.
Papuosimas kaip kam patinka. Galima uzpilti sokoladu, galima plakta grietinele ir pabarstyti sokoladu, zodziu Jusu fantazija.
Paruoštą tortą laikyti šaldytuve.
Skanaus
Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos
Tortui reikia 2-ju biskvitu
Kremas:
450 ml. grietineles 36%
200 gr. cukraus (geriau cukraus pudros, bet tada 250 gr.)
Idaras:
200 gr. visniu, g.b. is kompoto, uzsaldytu ir pan.
Lakstu sulaistymui:
Visniu degtine, likeris, sirupas ir pan. (AS SULAISČIAU SU SIRUPU BET JI SKIEDZIAU VANDENIU NES BUTU PER SALDU )
Tarpinis sluoksnis:
200 gr. juodo sokolado
3 valg. sauks. pieno
Paruosimas:
1. Kiausinius suplakti su cukrum. Istirpinti magrarina, leisti jam siek tiek atvesti ir maisant pilti i kiausiniu mase, ideti kakavos, miltu ir gesinta soda. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku. Taip kepti du biskvitus
2.Isplakti su cukrum grietinele
3. Istirpinti sokolada su pienu ir leisti siek tiek atvesti (ŠITO SLUOKSNIO PATARIU NEDARYTI O VIETOJ JO TIESIOG TEPTI GRIETINELES KREMA)
4. Kiekviena biskvita su siulu padalinti i du biskvitus. Bus keturi sluoksniai. Kiekviena sulaistyti sirupu ar degtine.
5. I pirma biskvita deti puse kiekio vysniu, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietineles, toliau deti antra biskvita, ant jo pilti sokoladine mase, deti trecia biskvita, ant jo likusias vysnias ir grietinele, dedam paskutini biskvita. Kad tortas butu lygus, siek tiek paspausti rankomis.
Papuosimas kaip kam patinka. Galima uzpilti sokoladu, galima plakta grietinele ir pabarstyti sokoladu, zodziu Jusu fantazija.
Paruoštą tortą laikyti šaldytuve.
Skanaus
nu šaunuole, kiek įrašų naujų :) kiek skanėstų čia prigaminus esi ;) kaip tas tortas gaunas? ieškau kokio nesudėtingo ir pigaus varianto :)
ReplyDeletenu zinok labai skanus :) toks slapias ir nesudetingas :) tik jau rasiau kad i vidurini sluoksni nelieciau sokolado nes nu per saldu tada jau gaunas :)
ReplyDeleteAtrodo labai gražiai ir skaniai!
ReplyDeletena dėl grožio galima pasiginčyti :) tiek dirbau bet nu ne profas kad atrodytu tobulai :D
ReplyDeletebet jau skonis tai tikrai nenuvyle :)