Tortas "Juodas miškas"

Tortas "Juodas Miskas"

Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos

Tortui reikia 2-ju biskvitu

Kremas:
450 ml. grietineles 36%
200 gr. cukraus (geriau cukraus pudros, bet tada 250 gr.)

Idaras:
200 gr. visniu, g.b. is kompoto, uzsaldytu ir pan.

Lakstu sulaistymui:
Visniu degtine, likeris, sirupas ir pan. (AS SULAISČIAU SU SIRUPU BET JI SKIEDZIAU VANDENIU NES BUTU PER SALDU )

Tarpinis sluoksnis:
200 gr. juodo sokolado
3 valg. sauks. pieno

Paruosimas:
1. Kiausinius suplakti su cukrum. Istirpinti magrarina, leisti jam siek tiek atvesti ir maisant pilti i kiausiniu mase, ideti kakavos, miltu ir gesinta soda. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku. Taip kepti du biskvitus

2.Isplakti su cukrum grietinele

3. Istirpinti sokolada su pienu ir leisti siek tiek atvesti (ŠITO SLUOKSNIO PATARIU NEDARYTI O VIETOJ JO TIESIOG TEPTI GRIETINELES KREMA)

4. Kiekviena biskvita su siulu padalinti i du biskvitus. Bus keturi sluoksniai. Kiekviena sulaistyti sirupu ar degtine.

5. I pirma biskvita deti puse kiekio vysniu, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietineles, toliau deti antra biskvita, ant jo pilti sokoladine mase, deti trecia biskvita, ant jo likusias vysnias ir grietinele, dedam paskutini biskvita. Kad tortas butu lygus, siek tiek paspausti rankomis.

Papuosimas kaip kam patinka. Galima uzpilti sokoladu, galima plakta grietinele ir pabarstyti sokoladu, zodziu Jusu fantazija.

Paruoštą tortą laikyti šaldytuve.
Skanaus

Comments

  1. nu šaunuole, kiek įrašų naujų :) kiek skanėstų čia prigaminus esi ;) kaip tas tortas gaunas? ieškau kokio nesudėtingo ir pigaus varianto :)

    ReplyDelete
  2. nu zinok labai skanus :) toks slapias ir nesudetingas :) tik jau rasiau kad i vidurini sluoksni nelieciau sokolado nes nu per saldu tada jau gaunas :)

    ReplyDelete
  3. Atrodo labai gražiai ir skaniai!

    ReplyDelete
  4. na dėl grožio galima pasiginčyti :) tiek dirbau bet nu ne profas kad atrodytu tobulai :D
    bet jau skonis tai tikrai nenuvyle :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Šimtalapis pagal Cipciuką

Žele torčiukas

Obuolių pyragas